Izrada kuhinjskih radnih ploča

Obrada i ugradnja kamena od 1968. godine

Kuhinjske radne ploče: kvarc, prirodni granit ili ultrakompakt paneli

Kuhinjske radne ploče izrađujemo od kvarca, granita ili ultrakompakt panela. Izbor materijala prepuštamo kupcu, kako bi dizajn kuhinje bio prema željama naručitelja.

Prirodni graniti imaju zajedničko svojstvo trajnosti i nepromjenjivosti izgleda kao izrazito tvrde silikatne stijene. Poliraju se do visokog sjaja, a površine im se mogu i drugačije obraditi, na primjer paljenjem. Najviše se koriste kao vodoravne i okomite obloge interijera i eksterijera.

Kvarc ploče imaju vrhunska mehanička svojstva: otporne su na oštećenja, ogrebotine i udarce, a stupanj tvrdoće (7 po Mohsovoj skali) im je veći nego kod granita. Izrađuju se od 94 % prirodnog minerala kvarca. Površine su im neporozne, što je osobito važno ako se prolije kava, vino ili ulje. Neke su izrađene u antibakterijskoj tehnologiji iona srebra, što znači zaštitu zdravlja ukućana na najvišem nivou. Površina im može biti polirana, mat ili blago hrapava.

Ultrakompakt paneli Dekton su izrađeni u posebnoj “TSP” tehnologiji sinteriranja čestica. To je tehnološki proces ubrzavanja metamorfnih promjena na koje se prirodni kamen podvrgava tisućljećima pod visokim tlakovima i visokim temperaturama. Primjenjiv i na unutarnjim i vanjskim prostorima, Dekton ima izvrsna mehanička svojstva. Nudi beskonačne mogućnosti oblikovanja jer je izrađen u velikim formatima (i do 320 cm x 144 cm). Dekton je materijal pogodan za primjenu u kuhinjama, kupaonicama, fasadama, zidovima ili podovima s visokim prometom.

KAKO RADIMO

Izrada i ugradnja kuhinjskih radnih ploča

01

Izgled i dizajn

Prema željama kupca, fotografijama iz kataloga i galerije izvedenih kuhinjskih radnih ploča od kvarca ili granita.
02

Izbor materijala

Nakon definiranog tona koji se želi postići, bira se konkretan materijal, obrada rubova, tip otvora.
03

Izračun cijene

Kad supoznati svi detalji kuhinjske radne ploče, mjere, otvori i tip rubova, pristupamo preciznom izračunu troškova.
04

Izrada i ugradnja

Po prihvaćenoj ponudi kupca, pristupamo izradi tehničke dokumentacije i nacrta, a prema njima svih potrebnih detalja.
Pogledaj galeriju

Foto galerija kuhinjskih ploča i kupaonica

Referentni radovi u interijerima
U ovoj foto galeriji nalaze se neki od referentnih radova izvedenih kuhinjskih radnih ploča od kvarca i granita. Isto tako se mogu vidjeti fotografije uređenja kupaonica.