Kiparstvo i ručni rad u kamenu

Iskustvo obrade kamena od 1968. godine

Kiparstvo i ručna obrada kamena: ponuda proizvoda

Uvijek naglašavamo kako je nužno razlučiti prednosti ručne, odnosno strojne obrade i nikad ne zamjeniti ručnu strojnom. Klesarstvo Jakšić ima iskustvo obrade kamena od 1968. godine, te razvija oba pristupa klesarstvu. Specijalizirani majstori za ručnu obradu rade sve vrste zahtjevnih tradicionalnih detalja kakve je strojno nemoguće napraviti kao što je na primjer način obrade kamena poznat kao “fina martelina”, te razni drugi postupci obrade kamena.

Temeljem dugogodišnjeg iskustva, bračke tradicije i stručnih radnika u mogućnosti smo ponuditi sve tradicionalne ručne površinske obrade kamena: špicano, bućarda (fina i gruba), martelina (fina i gruba), sve tehnike klesarskih dlijeta. Nadalje, izvodimo ručne obrade kamenih masiva: figuracija, profilacija, klesarsko / kiparske tehnike, tokarenje.

Kiparstvo u kamenu: zbog želje za potpunom ponudom dugo godina uspješno surađujemo s više akademskih kipara. U suradnji s njima izradili smo brojne javne skulpture, kipove, biste, grbove. U našoj ponudi: modeliranje i izrada bista, izvedbe skulptura u kamenu, modeliranje kamenih reljefa, izrada reljefa po modelu u kamenu.

Restauracija kamena: povezanost restauracije i klesarstva usmjerila nas je prema suradnji s restauratorima te smo u mogućnosti ponuditi razne restauratorske zahvate na kamenim objektima. Posjedujemo i certifikat o osposobljenosti za radove na zaštićenim spomenicima kulture.

SAXUMTEC

Tehnologija obrade kamena

01

Ideja

Kontaktirate nas u vezi vaše potrebe radova u kamenu. Već imate neke zamisli i fotografije: javite nam se na email ili nas posjetite osobno.
02

Ponuda

Izračunavamo najpovoljniju ponudu (troškovnik) svih radova u kamenu sukladno Vašim zatjevima kako bi ste znali točnu cijenu i rok isporuke.
03

Dizajn

Obzirom na dogovor iz prethodna dva koraka, pristupamo izradi tehničke dokumentacije (nacrti, specifikacije materijala, radne procedure).
04

Izvedba

Izrada u radionici, prijevoz i ugradnja na Vaš objekt (ili samo isporuka u radionici). Djelujemo kontinuirano od 1968. Split i okolica. Izvoz u Švicarsku.
Pogledaj galeriju

Foto galerija izvedenih objekata

Referentni objekti u kamenu
Pogledajte fotografije referentnih objekata izvedenih u kamenu. Dio je to radova na objektima, u fotografijama koje uvijek govore više nego riječi.