Izrada grobnica i spomenika

Izrada i ugradnja od 1968. godine

Granit i mramor za izradu grobnica i spomenika

Za izradu grobnica i spomenika koriste se najčešće granit, zbog svoje postojanosti ali i mramor kao i kamen vapnenac. Moguće su izvedbe u samo jednom materijalu kao i kombiniranje dva i više materijala. Cijena izrade grobnica i spomenika ovisi o dimenzijama betonske gotove grobnice, debljinama i vrstama materijala kojim se oblaže, stilu izvedbe (ravni ili zaobljeni rubovi) i drugim detaljima: tip spomenika, oblik vaza, uklesana ili brončana slova, dodatni kameni svijećnjaci i vaze, kiparski radovi i slično.

Betonske grobnice se oblažu klasičnim načinom ili masivnim pločama. U slučaju klasičnog oblaganja grobnice, svi elementi su optimalne debljine kako bi cijena bila najpovoljnjija za kupca. Kod masivnih obloga grobnice, naglasak je na izgled, masivnost i atraktivnost, a cijena oblaganja grobnice je viša nego kod klasičnog načina.

U našoj ponudi za izradu grobnica i spomenika imamo CNC izradu reljefa na spomenicima, u kamenu i mramoru, s motivima po želji, kao što se može vidjeti na slikama ispod ovog teksta (3D spomenici). Isto tako na spomenike možemo zalijepiti fotografije izrađene u foto keramici te uklesati tekst s imenima pokojnika, godine rođenja i smrti. Uz spomenik obično postavljamo dvije vaze, kvadratne ili okrugle, u koje se može stavljati cvijeće. Izrađujemo i samostojeće vaze za groblje, od kamena, mramora i granita, s uklesanim natpisom i znakovima kao što je križ, ruža, ili bilo koji drugi motiv.

Prvi korak za izradu grobnica i spomenika je uvijek ono što kupac želi, što je vidio uživo ili u našem katalogu izvedenih grobnica (pri dnu ove stranice). U daljnjoj komunikaciji savjetuje se više mogućih varijanti kako bi kupac odlučio što je za njega najbolje, odnosno za kupca najprihvatljiviji omjer cijene i kvalitete. Oblaganje grobnica na groblju izvodimo sustavom točkastog lijepljenja epoksidnim smolama i ljepilima, što garantira kvalitetu, dugotrajnost i izgled kao prvog dana. Prijevoz svih izrađenih dijelova grobnice i spomenika vršimo našim teretnim vozilom s dizalicom, uz rukovanje stručnih i iskusnih klesara majstora iz naše radionice.

KAKO RADIMO

Izrada grobnica i spomenika

01

Izgled i dizajn

Prvo je potrebno izabrati prikladan tip grobnice i spomenika.
02

Izbor materijala

Zatim se bira materijal u željenoj boji i teksturi, debljini i obradi rubova.
03

Izračun cijene

Obzirom na dimenzije betonske grobnice, tip oblaganja i materijale.
04

Izrada i ugradnja

Izrada u klesarskoj radionici i ugradnja na groblju epoksi ljepilima.
Pogledaj galeriju

Foto galerija izvedenih grobnica i spomenika

Referentni radovi izvedenih grobnica i spomenika
Pogledajte foto galeriju izvedenih grobnica i spomenika na grobljima širom Dalmacije.